Personligt


Föddes 1984 i Torsby i norra Värmland. Har målat hela mitt liv, ett av mina första minnen är från när jag sitter och målar i en målarbok med vaxkritor då jag var runt fyra-fem år.

När jag var liten ville jag bli konstnär. Min bild av yrket var att man fick stå i en färgglad basker framför en målarduk hela dagarna och måla av människor och att alla ville köpa ens tavlor. Alla pratade svenska med fransk brytning och det var alltid fint väder.

Nu vet jag att det krävs hårt arbete, mycket egen vilja och drivkraft.

Det mesta av måleriet sker i ett gammalt 30-tals kök på andra våningen hemma på landet och det är egentligen inte förrän jag får riktigt tråkigt som inspirationen kommer. När alla intryck landar och tar form, då hittar jag ett sätt att uttrycka mig.Cecilia
Konstverken av Cecilia Weinholt får inte reproduceras utan medgivande av konstnären. Konstnären äger rättigheterna till illustrationerna. Alla illustrationer är signerade och numrerade.

The artwork of Cecilia Weinholt may not be reproduced without the permission of the artist. The artist owns the rights to the illustrations. All drawings are signed and numbered.